Voorzitter Jofien Brink

Mijn naam is Jofien Brink, geboren in Groningen en nog steeds, heel dankbaar, in het bezit van een Drentse vader en een Friezin als moeder. Beiden zijn momenteel 88 jaar.
Twee kinderen en aan het eind van dit jaar oma van een eerste kleinkind.
Overdag voor een aantal uren werkzaam in de kinderopvang en in de vrije uren voorzitter van de Kledingbank Noordenveld, voorzitter van een kwartaalblad voor en door Noordenvelders, bestuurlid van het Dorpshuus Nijroon en lid van de Prokkelwerkgroep Noorenveld, die activiteiten organiseert voor mensen met en zonder een beperking. Daarnaast steunfractielid van de PvdA Statenfractie en voorzitter van de Lokale PvdA Woongroep.

Wanneer er nog tijd over is, lees , fiets, wandel en tuinier ik graag.

In het verleden voorzitter geweest van Dorpsbelangen Nieuw-Roden, bestuurslid van de BOKD en betrokken bij de oprichting van de koepel van Dorpsbelangenorganisaties na de herindeling van Norg, Peize en Roden. Van 2002 tot 2011 in de raad van Noordenveld gezeten.
Ik vind het belangrijk om maatschappelijk actief te zijn, zowel politiek als binnen een vereniging of stichting. Hier put ik veel energie uit en alles wat ik er mee leer, is een verrijking, zowel voor mezelf als mijn omgeving. Ook binnen de BOKD ben ik al weer een aantal jaren actief en de veranderingen die zich momenteel afspelen zijn erg de moeite waard om mee te maken. Ik wil me dan ook graag inzetten voor een toekomstbestendig platteland. Dit bereiken we door van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen te werken. Ik ga er voor en wil dit graag samen met u doen.

Groet, Jofien Brink

 

Met het aantreden van Jofien als voorzitter kwam er ook een nieuwe voorzittershamer. Een Drents product, gemaakt in Buinen door houtdraai kunstenaar Bert Schriever. Kop en plank zijn afkomstig van een goudenregen uit Balloo en de steel van een goudenregen uit Buinen.

hamer
BOKD 40 jaar