Zorgzaam dorp Annen

‘Dichtbij, laagdrempelig, praktisch en betrokken.’

Weer een nieuw dorp op onze kaart met Zorgzame Dorpen. We kregen informatie uit Annen over hun project Naoberhulp Annen. Via een huis-aan-huis gehouden enquête is er een inventarisatie gemaakt van vraag naar en aanbod van Naoberhulp in Annen. Inmiddels is er een aardig bestand aan vrijwilligers die regelmatig of zo nu en dan benaderd kunnen worden voor een helpende hand. Een vrijwillige coördinator (dorpsondersteuner) koppelt vraag en aanbod. Voor informatie en advies kan het Naoberhulpteam ook gebruik maken van Impuls Welzijn.

Op de website van het dorp Annen vind je meer informatie, een praktische brochure en een interview bij de lokale radio Aa en Hunze.  

Zorgzame Dorpen

BOKD heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het versterken van het netwerk van zorgzame dorpen. Ze ontstijgen de pilotfase en worden onderdeel van een al maar groeiende landelijke beweging. We versterken dit netwerk op diverse vlakken. Op Drents niveau werken we samen met CMO STAMM aan een Netwerk Zorginitiatieven. Op landelijk niveau zijn we lid geworden van Nederland Zorgt voor Elkaar (NLZVE), de beweging van bewonersinitiatieven in welzijn, zorg en wonen.