Witteveen wint Dorpsvernieuwingsprijs 2017

De participatiesamenleving in optima forma? Dan moet je in Witteveen zijn.

BOKD is trots dat een van haar leden afgelopen zaterdag in Hoonhorst de landelijke Dorpsvernieuwingsprijs in ontvangst mocht nemen. Daarmee zijn alle ogen gericht op Drenthe en in het bijzonder op Witteveen. De inwoners van Witteveen zetten zich, net als vele andere Drentse dorpen, in voor het leefbaar houden van hun dorp zodat het er nu en later mooi wonen is. Met slechts 550 inwoners weten ze grote dingen voor elkaar te krijgen. Onder andere op het gebied van zorg, vervoer, onderwijs, het dorpshuis en duurzaamheid zetten ze er samen de schouders onder. Ze inspireren daarmee ook andere dorpen in gemeente Midden-Drenthe en de provincie, maar nu dus ook de rest van Nederland.

Dit jaar meldden zich maar liefst vier Drentse dorpen zich aan voor de Dorpsvernieuwingsprijs. Hun verhaal en dat van alle andere deelnemers is te lezen in een leuke brochure van de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. Klikt u hier voor het downloaden van die brochure.

BOKD zet zich in voor een leefbaar platteland en ondersteunt dorpsbelangenorganisaties en dorpshuizen. BOKD is het platform van en voor krachtige Drentse dorpen en dorpshuizen. BOKD is aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen. 

 

 

overzicht