Winnaar Kern met Pit trofee Drenthe: Beweegpark Peize

Terugblik Kern met Pit dag

Zaterdag 23 januari vond de jaarlijkse Kern met Pit dag plaats. Anders dan anders. Geen bijeenkomst met de Kern met Pit projecten die in 2020 hun project hadden afgerond samen met de startende projecten van 2021. Alle afgeronde projecten ontvingen deze dag het predicaat ‘Kern met Pit’ en € 1.000 euro voor hun project.
De juryleden, waaronder onze voorzitter Jofien Brink, hebben dit jaar gejureerd op basis van de informatie op de projectpagina van de projecten. Een hele klus! Maar er stonden mooie presentaties en video’s op de projectsites.

Winnaar Kern met Pit Trofee Drenthe

De jury en het publiek bepaalden wie in elke provincie de trofee en € 1500 extra verdiende. In Drenthe ging de winst naar Multifunctioneel Beweegpark in Peize. Om Peize leefbaarder en vitaler te maken, hebben vrijwilligers een multifunctioneel beweegpark gerealiseerd, in de vorm van outdoor fitness, zodat bewoners, scholen, verenigingen, lokale bedrijven en omwonenden op een attractieve, multifunctionele en laagdrempelige manier gezamenlijk kunnen bewegen.

Strijden voor de Gouden Pit

De twaalf provinciale winnaars strijden op 5 juni tijdens het ‘We doen het Samen! Festival’ tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit plus een geldbedrag oplopend tot wel € 3000.