Wij zijn BOKD; gemeentetour door Drentse gemeenten

Ben jij raadslid, bestuurder of op een andere manier betrokken vanuit je gemeente bij de leefbaarheid van onze Drentse dorpen? Dan is deze uitnodiging speciaal voor jou! 

Wij zijn BOKD Drenthe! Sommigen van jullie weten wie we zijn maar sommigen ook niet. Of kennen ons van naam maar weten niet waar we voor staan, voor wie we zijn en wat we kunnen betekenen. Daarom maken wij dit najaar een tour langs de Drentse gemeenten. Om met jullie kennis te maken, ons voor te stellen en met jullie in gesprek te gaan waarmee wij aan de slag zouden moeten. 

Om een tipje van de sluier op te lichten: onze primaire doelstelling is om te werken aan en voor leefbare Drentse Dorpen. Of zoals we in Drenthe zeggen: naoberschap. Dat doen we door te ondersteunen, te inspireren en te faciliteren. En door inwoners en de vele vrijwilligers te helpen bij het vergroten van hun, van oudsher, sterke dorpskracht. Op een onafhankelijke wijze werken we vol overtuiging mee aan het toekomstbestendig maken van dorpsgemeenschappen. Zo werken we bijvoorbeeld met dorpshuizen aan de energiecrisis, zijn we actief met het stimuleren van ‘nei noaberschap’ (informele zorg) en ondersteunen we dorpen in hoe ze onderling als verenigingen en initiatieven beter kunnen samenwerken en zaken slimmer kunnen organiseren.    

We praten er graag uitgebreider met jullie over tijdens onze gemeentetour. Over de nut en noodzaak van de BOKD en over wat er speelt in de Drentse Dorpen. En op welke wijze we elkaar kunnen versterken. We delen graag onze kennis over wat er leeft in de Drentse dorpen en over hoe wij als BOKD bewoners betrekken bij de leefbaarheid van hun dorp.  

Het programma van ons bezoek

  • 17.00 uur: Ontvangst met soep en broodjes
  • 17.30 uur: Inleiding ‘Wie is de BOKD en voor wie zijn we’
  • 17.50 uur: Praktijkvoorbeeld uit één van onze dorpen
  • 18.10 uur: Korte koffie- en theepauze
  • 18.20 uur: Met elkaar in gesprek over visie en over trends & ontwikkelingen in onze dorpen
  • 18.50 uur: Gezamenlijke afronding
  • 19.00 uur: Einde

Aanmelden per gemeente voor onze tour

Dinsdag 15 november Gemeentetour van de 4 steden in Hollandscheveld voor de gemeenten Hoogeveen, Emmen, Meppel en Assen klik hier

Donderdag 17 november Gemeentetour regio Noord in Annen voor de gemeenten Tynaarlo, Noordenveld, Aa en Hunze en Midden-Drenthe klik hier

Gemeentetour regio Zuid voor de gemeenten Borger-Odoorn, De Wolden, Coevorden en Westerveld
** In verband met te weinig deelnemers op 23 november hebben we besloten deze gemeenten uit te nodigen op 15 of 17 november ** U kunt zich aanmelden op de gewenste datum!

Informatie

Als je vragen hebt over deze tour dan kun je contact opnemen met Anton Bardie, adviseur binnen BOKD en bereikbaar via a.bardie@bokd.nl

We hopen je te mogen begroeten tijdens onze gemeentetour in november.