Online Kennispodium: Energiekosten – Code Rood voor dorpshuizen

Veel dorpshuizen staat het water aan de lippen, de energiekosten zijn gestegen en dreigen nog verder te stijgen. De financiële buffers zijn opgedroogd ten tijde van de lockdowns. Voor dorpshuizen is een cruciale functie weggelegd om de onderlinge contacten in het dorp of de wijk in stand te houden en te versterken. Maar hoe houden we met elkaar het hoofd boven water en zorgen we dat de zalen open kunnen blijven?

BOKD organiseert het webinar ‘Code Rood voor Dorpshuizen’ op maandag 24 oktober. Samen gaan we dan mogelijke oplossingsrichtingen en acties bespreken om de energiekosten te verlagen. Ervaringen van BOKD en die van de dorpshuizen kunnen onderling worden gedeeld. Heb je tips met betrekking tot korte termijn maatregelen of anderszins, laat het ons weten via het aanmeldformulier, of deel het tijdens het kennispodiumr.

Ondertussen zetten BOKD en landelijke partijen als de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen en LSA (Actieve bewoners) zich in om maatregelen op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau voor elkaar te krijgen.

Wil je graag tips krijgen of eigen oplossingen delen? Schuif dan aan op maandag 24 oktober van 19.30 tot 20.30 uur. Je kunt je opgeven via de aanmeldknop.

Je ontvangt de zoomlink op maandagmorgen 24 oktober!

Vanaf september bieden we een programma aan vol inspiratie en kennis. Symbolisch zetten we hier het podium voor op. Met het Drents Dorpenpodium komen we in levende lijve naar de dorpen maar we zijn met het podium ook online te vinden zoals ook deze bijeenkomst.