Verslag cursus Gastheerschap

Woensdag 19 februari vond in Oens Huus in Wapse de cursus gastheerschap voor dorpshuizen plaats. Maurits van den Bosch  van Hostmanschip ging in op vragen als hoe je ervoor kunt zorgen dat je gast met een positief gevoel je zaak verlaat en hoe je ervoor kunt zorgen dat je, je gast op een positieve manier beïnvloedt?

De presentatie van Maurits van den Bosch werd gelardeerd met quotes zoals ‘Het is de kunst om mensen het gevoel te geven welkom te zijn’ (niet te verwarren met kunstje) en ‘Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden’ en korte pakkende filmpjes. Na elke quote werd met elkaar in gesprek gegaan over de vraag: Wat is dat nou eigenlijk gastheerschap, hoe verschillend dat kon worden beleefd en hoe moeilijk het soms is om daar invulling aan te geven. Al met al was het een inspirerende middag die voor herhaling vatbaar is.

Klik hier voor de hand-out van Maurits van den Bosch.

De cursus gastheerschap was een co-productie tussen dorpshuis Oens Huus in Wapse en BOKD. Er waren 15 deelnemers van dorpshuizen uit Ekehaar, Exloo, Koekange, Linde, Wilhelminaoord, Weerdinge en Wapse.