Verslag BOKD Fondsenmaand november

De maand november stond bij de BOKD in het teken van fondsenwerving. De aftrap van de fondsenmaand vond plaats op zaterdag 30 oktober tijdens de Drentse Dorpendag in Ruinerwold. Daar gaf professioneel fondsenwerver Jos Gerritsen voor een kleine dertig belangstellenden een workshop fondsenwerving. De aanwezigen gingen naar huis met tal van praktische tips en trucs en een handige hand-out die ze thuis nog eens konden doorbladeren.

Veel van die bezoekers -en meer- hebben we de weken daarna opnieuw mogen ontmoeten bij de Digitale Fondsenavonden. Dat waren achtereenvolgens:

naslagwerken

Hand-out

Professioneel fondsenwerver Jos Gerritsen heeft een stapel hand-outs achtergelaten met tal van tips en trucs om succesvol fondsen te werven. Er zijn er een nog een paar over en deze zijn gratis beschikbaar voor leden van de BOKD. Heb je belangstelling? Stuur dan een mail naar Paul van Schie.

Presentaties

BOKD heeft van het VSB fonds, Oranje Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds de PowerPoint presentaties ontvangen en deze zijn vrij beschikbaar. Daarin is tal van nuttige informatie terug te vinden over doelstellingen van de fondsen en waar zijn warm voor lopen als ze een aanvraag ontvangen en voor wat niet. In elke presentatie zijn ook de namen van de contactpersonen terug te vinden. Anders dan veel mensen denken zijn de fondsen goed benaderbaar voor de vragen die jullie hebben.

Filmpjes

BOKD heeft opnamen gemaakt van de digitale fondsenavonden. Deze zijn hieronder terug te vinden en op het YouTube kanaal van de BOKD Drenthe.

vervolg in 2022

Opnieuw Fondsenmaand in 2022

De Fondsenmaand heeft tot zeer veel enthousiaste reacties geleid van vertegenwoordigers van dorpshuizen en dorpen, maar ook van de Fondsen zelf. De digitale fondsenavonden bleken een goede manier om kennis te nemen van de fondsen en er was elke avond voldoende ruimte om vragen te stellen. Er zijn op die avonden ook elke keer vervolgafspraken gemaakt waarbij de aanwezigen afzonderlijk met de fondsen in gesprek konden over hun plannen. Reden voor BOKD om in 2022 opnieuw een Fondsenmaand te organiseren. Wanneer en met welke fondsen dat zal zijn zal in het eerste kwartaal bekend worden gemaakt.

Spreekuur Fondsenwerving

Heeft jullie buurt- of dorpshuis ook plannen waar je extra financiĆ«le middelen voor nodig hebt? Mogelijk dat fondsen daar een bijdrage aan kunnen leveren. BOKD kan met jullie meedenken over jullie plannen en heeft tal van handige hulpmiddelen die een aanvraag net wat gemakkelijker kunnen maken. In januari 2022 gaat BOKD van start met een maandelijks (digitaal) spreekuur fondsenwerving. Het spreekuur zal plaatsvinden op elke derde woensdagmiddag van de maand (uitgezonderd de schoolvakanties) van 14.00 – 16.00 uur. Interesse? Stuur dan een mail of appje naar Paul van Schie. De eerste datum is woensdag 19 januari 2022 (vooraf aanmelden verplicht)!