Vanaf 7 november inschrijving verkiezing van start gegaan en nieuwe website online

Hoe ziet het dorpshuis van de toekomst eruit? Dat wordt het thema voor de verkiezing Dorpshuis van het jaar. De verkiezing is vanaf donderdag 7 november van start gegaan in Gasselternijveen.

Er zijn 183  buurthuizen, dorpshuizen en de zogenoemde multi-functionele accommodaties en ze mogen allemaal meedoen met de verkiezing.  Het thema is voluit ‘Wat voor dorpshuis willen we zijn in 2025?’. Dorpshuizen bevinden zich in een veranderende wereld. En wat doe je daarmee als dorpshuis, welke antwoorden formuleer je daarop.

Veel dorpshuizen zijn dagelijks bezig met vernieuwing. We willen aan de ene kant die dorpshuizen die zich vernieuwen in de spotlights zetten, en aan de andere kant de dorpshuizen die daar achteraan komen ‘triggeren’ om daar ook mee aan de slag te gaan.

Dorpshuizen kunnen zich tot en met zondag 19 januari 2020 aanmelden. Ze moeten bij aanmelding een plan hebben om bij de tijd te blijven. Het hoeft niet allemaal al perfect te zijn, de ontwikkelingsslag kun je dan nog maken. Maar zonder toekomstplan heeft meedoen niet zoveel zin.

De jury selecteert zes dorpshuizen die uiteindelijk mee kunnen doen aan de finale. Die finalisten krijgen elk € 1000. De winnaar van de verkiezing krijgt daar nog € 1500 bovenop.

Met het van start gaan van de  verkiezing is ook de nieuwe website drentsdorpshuisvanhetjaar.nl online gegaan. Hierop vind je alle informatie omtrent de verkiezing en kun je je aanmelden om mee te doen.