Universiteit Utrecht onderzoekt de democratische waarde van wijk- en dorpsraden: vul de enquête in!

Hoe vervullen dorps- en wijkraden (in Drenthe vaak dorpsbelangenorganisatie geheten) een brugfunctie tussen gemeentebesturen en maatschappij? – dat is de kernvraag van deze enquête van de Universiteit van Utrecht, uitgevoerd door onderzoekers Anneke de Hamer en Hans Vollaard.

De enquête wordt in bijna 20 landen in heel Europa uitgevoerd, van IJsland en Portugal tot Litouwen. Want heel Europa wil weten wat de democratische waarde is van wijk- en dorpsraden, in de ogen van al hun bestuursleden.

Vul daarom de enquête in; dan kan de Universiteit van Utrecht inzicht krijgen in het functioneren van dorps- en wijkraden in Nederland. Via de LVKK krijgt BOKD later dit jaar een factsheet met de belangrijkste (geanonimiseerde) bevindingen.

Klik op deze link om gelijk met de enquête te beginnen. Dat kost zo’n 20 minuten:  https://nl.surveymonkey.com/r/HVDN95L. De enquête kan worden ingevuld tot 15 april.

Eerder voerde de Universiteit van Utrecht ook al een onderzoek uit naar de functies van dorps- en wijkraden in Nederland. Op basis van dat onderzoek is het Kleine Kernen Spel ontwikkeld.