Netwerk Zorginitiatieven Drenthe en Zorgzame Dorpen – werkbezoek Ontmoeten en Bewegen in Steenwijksmoer op 3 oktober 2023

We nodigen je van harte uit voor een werkbezoek aan een locatie waar met succes een initiatief rond Ontmoeten en Bewegen is gerealiseerd. Deze keer brengen we een bezoek aan Steenwijksmoer op dinsdagmiddag 3 oktober van 15.00 tot 17.00 uur. 

Programma

  1. Presentatie plan Ontmoeten en Bewegen in Steenwijksmoer door Nick Bosman, voorzitter plaatselijk belang Steenwijksmoer en één van de kartrekkers van het project Nick neemt ons mee in de totstandkoming van dit mooie initiatief, kijkt met ons terug naar hoe het is uitgevoerd en wat het betekent voor het dorp. Aansluitend gelegenheid voor vragen en reacties.
  2. Rondleiding: Wandeling door het dorpspark met diverse bewegingsmogelijkheden.
  3. Brede Welvaart – hoe staat Drenthe er voor? door Aleid Brouwer, senior onderzoeker CMO STAMM en Bijzonder Hoogleraar Brede Welvaart & Kansen(on)gelijkheid, FRW, RUG Brede welvaart gaat over alles wat het leven ‘de moeite waard maakt’. Het gaat over inkomen en werk, maar óók over de woonkwaliteit, natuur, gezondheid en het welbevinden van mensen. Dát is het uitgangspunt achter het concept ‘brede welvaart’. Het is een andere manier van kijken naar de samenleving. Integraal, met oog voor de samenhang tussen de factoren die er voor de inwoners toe doen. Aansluitend gelegenheid voor vragen en reacties.
  4. Afronding

Praktisch

  • Wanneer dinsdag 3 oktober
  • Tijd van 15.00 tot 17.00 uur
  • Waar: Dorpshuis De Schalm, Hoofdweg 47, Steenwijksmoer

Aanmelden

Aanmeldknop

Namens Netwerk Zorginitiatieven Drenthe en Zorgzame Dorpen
Lieneke Elzing, BOKD
Fenna Bolding, CMO STAMM