Uitnodiging Kenniscafé Samen Werken aan positieve gezondheid in Zuidoost-Drenthe

  • Heb je een idee of een plan dat je verder uit wilt werken voor je dorp? Kun je hier wel wat hulp en financiën bij gebruiken?
  • Draagt je idee bij aan positieve gezondheid en/of (digitale) bereikbaarheid van voorzieningen?
  • Woon je in een van de dorpen in de gemeenten Emmen, Coevorden, Borger-Odoorn of het veengebied van Aa en Hunze?

Als je deze drie vragen met ja kunt beantwoorden, meld je dan aan voor het Kenniscafé ‘Samen werken aan positieve gezondheid in Zuidoost-Drenthe’. Dit kenniscafé wordt georganiseerd door BOKD en de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën, in samenwerking met Leader Zuidoost-Drenthe.

Vaak zijn individuele bewonersinitiatieven te klein om voor een Leader subsidie in aanmerking te komen. Door de plannen van een aantal bewonersinitiatieven/ sociale ondernemers te bundelen, kunnen we in ieder geval één koepelproject formuleren. Door deze bundeling wordt de drempel namelijk gehaald.

Het streven is om de koepelprojecten bij de 2de tender van 16 september tot 14 oktober 2019 in te dienen. Om deze aanvraag te realiseren, organiseert BOKD twee bijeenkomsten waarvoor wij je van harte uitnodigen!

Kenniscafé 15 mei 2019; De aftrap

De aftrap is een voorlichtende en oriënterende bijeenkomst met een grote groep initiatiefnemers. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie, worden plannen geïnventariseerd en wordt advies gegeven over de uitwerking. Laat je ook inspireren door de plannen van andere initiatieven.

Ondersteuning

Vanaf 15 mei tot begin juli worden de (deel) plannen verder uitgewerkt en voorbereid. Hierbij is 1 op 1 ondersteuning vanuit BOKD en de Bewonersraad mogelijk.

Kenniscafé 8 juli 2019; De presentatie

Op maandag 8 juli presenteren de inwonersinitiatieven hun plannen tijdens een tweede kenniscafé. Zij doen dit voor de LAG en een aantal landelijke fondsen, zoals het Oranjefonds, VSBFonds en Kansfonds. Aan het einde van de avond hebben de deelnemers hun plannen aangescherpt voor deelname aan het koepelproject.

Locatie, tijd en aanmelding van De aftrap

Op 15 mei zijn we te gast bij Dorpshuis De Viersprong , Hoofdstraat 1 in Buinerveen. We starten de avond om 18.00 uur met soep en broodjes.

Aanmelden voor De Aftrap op 15 mei kan via onderstaand formulier. Voor meer informatie neemt u contact op met Luit Hummel via 06- 37271453 of l.hummel@bokd.nl

Aanmelden