Uitnodiging Inspiratiebijeenkomst

Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën presenteert

Op zaterdag 6 april van 13.30 tot 17.30 uur in Huize Bareveld

BEWONERSINITIATIEVEN NU WIJ!  BEWONERS AAN ZET

 Op de historische plek van Huize Bareveld, op de grens van de Drentse en Groninger Veenkoloniën, komen wij als bewonersinitiatieven uit de Veenkoloniën bij elkaar. Kom er bij!

Al veel groepen bewoners werken aan het verbeteren van de gezondheid en het welzijn in de dorpen en buurten in de Drents-Groninger Veenkoloniën. Dit noemen we de kracht van bewonersinitiatieven.

Werken aan een gezonde (leef-)omgeving gebeurt op vele manieren; van bestrijding van eenzaamheid, armoede en burenhulp tot het gezamenlijk aanleggen van natuurspeelplaatsen en beweegtuinen. Al deze activiteiten dragen bij aan de gezondheid en dat vanuit het eigenaarschap van de bewoners zelf!

De Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën gaat de komende vier jaar aan de slag om bewonersinitiatieven te versterken en het netwerk uit te breiden. We bundelen de krachten in de Veenkoloniën om de gezondheid in brede zin te verbeteren. Door succesvolle voorbeelden en waardevolle lessen te delen, leren we van elkaar en maken we bewonersinitiatieven sterker.

Praat en doe mee op 6 april over hoe je initiatief sterker wordt en meer zeggenschap verkrijgt. Over soepeler financiering van je initiatief, over vrijwilligersbeleid. Over beter samenwerken met politiek en professionals. Over het overnemen van taken van gemeente.

Raak geïnspireerd door mooie initiatieven, verhalen én muziek van ras entertainer Erwin de Vries.

We bepalen samen de koers. Kom erbij en doe mee!

Alle dorpen en buurten in de Veenkoloniën kunnen zich aansluiten bij de Kracht van de Veenkoloniën. Wilt u ter informatie en voorbereiding een korte vragenlijst invullen, klik hiervoor op de volgende link: https://goo.gl/forms/QXAHypxlP9qJxLdp2

Aanmelding

Meld u aan via deze link http://bit.ly/kvdvk6april  of stuur een mail naar Joke Bakker via bewonersraad@kvdvk.nl waarna u het uitgebreide programma per omgaande ontvangt.