Uitnodiging gemeentelijk dorpshuizenoverleg gemeente Hoogeveen

Elkaar treffen en van elkaar horen hoe het gaat. Vaak horen we dat dorpshuizen het belangrijk vinden elkaar te ontmoeten. Vanuit dat oogpunt organiseren we vanaf 2021 per gemeente een buurt- en dorpshuizenoverleg. Daarmee beginnen we op woensdag 7 april in de gemeente Hoogeveen van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur. Namens de gemeente zijn in ieder geval Arie de Jong en wethouder Janita Tabak aanwezig. 

Meld je aan via de volgende link

De bijeenkomst is bestemd voor alle buurt- en dorpshuizen in de gemeente Hoogeveen. Naast actualiteiten, informatie over Frisse Start (vanuit provincie Drenthe) en het gemeentefonds, willen we de agenda laten leiden door onderwerpen die jullie van belang vinden om met elkaar te bespreken.

Vanuit de buurt- en dorpshuizen zijn al twee agendapunten ingebracht:

  1. Wijkvereniging de Weide heeft zoals alle buurt- en dorpshuizen flink te lijden gehad van de corona crisis, maar ook tal van mooie alternatieve inkomstenbronnen opgestart. Hein Akerboom zal meer vertellen over de verkoop van vogelhuisjes, insectenhotels en compost en over de plannen met betrekking tot een ‘geranium drive-thru’ in mei.
  2. Buurthuis Het Oor heeft in 2020 meegedaan aan de verkiezing Dorpshuis van het jaar. Voorzitter Henri Klok verteld graag over hun ervaringen en waarom het zo leuk en leerzaam was om er aan mee te doen.

Heb je zelf een onderwerp dat je wilt agenderen of een onderwerp waarover je graag meer wilt weten of waarover je zelf iets wilt vertellen. Laat het ons weten op de aanmelding. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 29 maart.

Helaas kunnen we nog niet fysiek bijeenkomen waardoor de bijeenkomst via ZOOM plaatsvindt. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de bijeenkomst een link en uitleg en de agenda voor het overleg.