Uitnodiging gemeentelijk dorpshuizenoverleg gemeente Emmen

Elkaar treffen en van elkaar horen hoe het gaat. Vaak horen we dat dorpshuizen het belangrijk vinden elkaar te ontmoeten. Vanuit dat oogpunt organiseren we vanaf 2021 per gemeente een buurt- en dorpshuizenoverleg. Daarmee beginnen we op woensdag 14 april in de gemeente Emmen van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Namens de gemeente zijn in ieder geval Jessica van der Woude, Jeroen Zoetelief en wethouder Jisse Otter aanwezig. 

Meld je aan via de volgende link

De bijeenkomst is bestemd voor alle buurt- en dorpshuizen in de gemeente Emmen. Naast actualiteiten, informatie over Frisse Start (vanuit provincie Drenthe) en het gemeentefonds, willen we de agenda laten leiden door onderwerpen die jullie van belang vinden om met elkaar te bespreken. 

Vanuit de buurt- en dorpshuizen zijn al twee agendapunten ingebracht:

  1. Net als veel andere buurt- en dorpshuizen hebben in MFC De Badde in Nieuw Weerdinge nauwelijks activiteiten plaatsgevonden. Bestuursvoorzitter Henk de Vries vertelt over de financiële consequenties, frustraties en willekeur bij de openstelling en wat er gelukkig nog wel kon doorgaan.
  2. Het Weerdinger dorpshuis doet mee aan de provinciale pilot Functieverbreding dorpshuizen. Een groep enthousiastelingen is, onder begeleiding van Sport Drenthe en de BOKD, bezig met het realiseren van een SportOmmetje. Bestuurslid Grietus Ensing vertelt over de plannen en de hobbels die ze onderweg zijn tegengekomen.

Heb je zelf agendapunten of onderwerpen waarover je graag meer wilt weten of waarover je zelf iets wilt vertellen. Laat het ons weten! Je kunt je reactie aangeven op het aanmeldformulier, graag uiterlijk maandag 5 april.

Helaas kunnen we nog niet fysiek bijeenkomen waardoor de bijeenkomst online plaatsvindt. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de bijeenkomst een link en uitleg en de agenda voor het overleg.