Uitnodiging gemeentelijk dorpshuizenoverleg gemeente De Wolden

Elkaar treffen en van elkaar horen hoe het gaat. Vaak horen we dat dorpshuizen het belangrijk vinden elkaar te ontmoeten. Vanuit dat oogpunt organiseren we vanaf 2021 per gemeente een dorpshuizenoverleg. Daarmee beginnen we op woensdag 19 mei in gemeente De Wolden van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Ook gemeente De Wolden zal daarbij aanwezig zijn.

Meld je aan via de volgende link

De bijeenkomst is bestemd voor alle buurt- en dorpshuizen in de gemeente Hoogeveen. Naast actualiteiten, informatie over Frisse Start (vanuit provincie Drenthe) en het gemeentefonds, willen we de agenda laten leiden door onderwerpen die jullie van belang vinden om met elkaar te bespreken.

Vanuit de buurt- en dorpshuizen zijn al 2 agendapunten ingebracht: 

  1. Dorpshuis De Snikke in Fort heeft zoals veel dorpshuizen flink te lijden gehad van de corona crisis. Desalniettemin zijn er ook een paar mooie stappen gezet zoals de verbouwing van de keuken en opstart van de dorpskrant die dankzij donaties tot stand zijn gekomen (o.a. door een bijdrage van het Buurtfonds van de Postcodeloterij). Daarnaast hebben ze een energiescan aangevraagd en een deel van de energiebelasting over de afgelopen 5 jaar retour ontvangen.
  2. Dorpshuis Linde heeft het geluk gehad dat de lening die zij een paar jaar geleden waren aangegaan -voor de aanschaf van zonnepanelen- net was afgelost. Daardoor hadden ze iets meer ruimte in de exploitatie waardoor de tekorten deels konden worden opgevangen. Beheerdersechtpaar Freddy en Ineke hebben nog van alles gedaan om extra inkomsten te genereren zoals snackmiddagen (om bestaande voorraden weg te werken), aanpaste Steps in de buitenlucht (een groot succes!) en terrasmiddagen.

Heb je zelf een onderwerp dat je wilt agenderen of een onderwerp waarover je graag meer wilt weten of waarover je zelf iets wilt vertellen. Laat het ons weten op de aanmelding. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 12 mei.

Helaas kunnen we nog niet fysiek bijeenkomen waardoor de bijeenkomst via ZOOM plaatsvindt. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de bijeenkomst een link en uitleg en de agenda voor het overleg.