Uitnodiging gemeentelijk dorpshuizenoverleg gemeente Coevorden

Elkaar treffen en van elkaar horen hoe het gaat. Vaak horen we dat dorpshuizen het belangrijk vinden elkaar te ontmoeten. Vanuit dat oogpunt organiseren we vanaf 2021 per gemeente een buurt- en dorpshuizenoverleg. Daarmee beginnen we op woensdag 12 mei in gemeente Coevorden van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Ook gemeente Coevorden zal daarbij aanwezig zijn.

Meld je aan via de volgende link

De bijeenkomst is bestemd voor alle buurt- en dorpshuizen in gemeente Coevorden. Naast actualiteiten, informatie over Frisse Start (vanuit provincie Drenthe) en het gemeentefonds, willen we de agenda laten leiden door onderwerpen die jullie van belang vinden om met elkaar te bespreken.

Er zijn al twee agendapunten ingebracht: één vanuit de buurt- en dorpshuizen en één vanuit de gemeente:

  1. Zoals velen heeft ook Dorpshuis De Kom in Wachtum het afgelopen jaar anders gefunctioneerd dan van te voren verwacht. Desalniettemin zijn zij niet bij de pakken gaan neerzitten en hebben zij onder andere een aantal verduurzamingsactiviteiten in hun dorpshuis aangebracht.
  2. De snackbar heeft dorpshuis De Tiphof in Geesbrug in coronatijd in de benen gehouden. Een mooie ontwikkeling is ook dat het dorpshuis sinds kort huisvesting biedt aan de dorpswinkel. Mensen kunnen daar terecht voor ‘noodboodschappen’ en een kopje koffie en -belegde- broodjes.
  3. De gemeente Coevorden heeft de nota accommodaties in de samenleving opgesteld. Zij sturen de nota ter informatie met deze uitnodiging mee. Tijdens de bijeenkomst kun je hierover vragen stellen.

Heb je een onderwerp dat je wilt agenderen of een onderwerp waarover je graag meer wilt weten of waarover je zelf iets wilt vertellen, vermeld dat dan bij de aanmelding.
We ontvangen je reactie graag uiterlijk 6 mei.

Helaas kunnen we nog niet fysiek bijeenkomen waardoor de bijeenkomst online via ZOOM plaatsvindt. Je ontvangt in de week voorafgaand aan de bijeenkomst een link en uitleg en de agenda voor het overleg.