Twintig aanmeldingen verkiezing Dorpshuis van het jaar 2023!

BOKD heeft maar liefst 20 aanmeldingen ontvangen voor de verkiezing dorpshuis van het jaar 2023 en daar zijn we enorm blij mee. De aanmeldingen komen uit 10 verschillende gemeenten en de variatie is groot. Dorps- en buurthuizen en MFC’s hebben enorm hun best gedaan om een goede aanvraag in te dienen. Naast mooie foto’s en fotocompilaties hebben een aantal dorps- en buurthuizen de moeite genomen om een filmpje te (laten) maken of lied te componeren. Uit alle aanvragen blijkt hoe trots de dorps- en buurthuizen zijn op hun accommodatie.

Eind juni zal een onafhankelijke jury zich over de aanmeldingen buigen. Begin juli zullen de dorps- en buurthuizen die zijn geselecteerd voor deelname aan de verkiezing daarover worden geïnformeerd door de jury. De rest van Drenthe zal op die uitslag moeten wachten tot de eerste uitzending op dinsdag 26 september op RTV Drenthe.

De thema’s van deze verkiezing zijn functieverbreding, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Dorps- en buurthuizen die worden geselecteerd voor deelname krijgen RTV Drenthe op bezoek, nemen een kijkje bij elkaar in de keuken en de vakjury komt langs. De uitzendingen bij RTV Drenthe zijn te zien van 26 september tot en met 7 november. Na de laatste uitzending kunnen de kijkers thuis via de website www.drenstdorpshuisvanhetjaar.nl stemmen op hun favoriete dorps- of buurthuis. De winnaar zal bekend worden gemaakt bij de Drentse Dorpendag op zaterdag 18 november in Yde.

Alle dorpshuizen die zich aangemeld hebben ontvangen € 1000. De zes dorpshuizen die worden geselecteerd voor de verkiezing ontvangen daarbovenop nog eens € 1500 en de winnaar gaat uiteindelijk naar huis met € 4000.

                                                                                         ***

Voor meer informatie over de verkiezing kunt u contact opnemen met adviseur dorpshuizen Paul van Schie via p.vanschie@bokd.nl of 0592-315121 of 06-20152244 (ma, di, do en vr ochtend)