Teruggaaf energiebelasting

Dorpshuizen, buurthuizen en MFA’s kunnen een deel van de energiebelasting die zij betalen terugvragen bij de belastingdienst. En zo moeilijk is dat niet. De BOKD heeft alle bescheiden in huis die een aanvraag soepel zullen laten verlopen. Het is dus niet nodig om dat uit te besteden aan bureaus die dat voor u doen.

In de regel hebben buurt- en dorpshuizen recht op teruggaaf van een deel (50%) van de energiebelasting. Kijk voor een indicatie van het bedrag dat u terug kunt vragen op laatste jaarafrekening van uw energieleverancier.

Om voor teruggaaf in aanmerking te komen moet u aan een aantal criteria voldoen. De energierekening moet op naam van het dorpshuis staan en tenminste 70% van de activiteiten moet bestaan uit sociale, culturele, charitatieve en andere niet commerciële activiteiten. De meeste dorpshuizen voldoen daar ruimschoots aan. De energiebelasting kan met terugwerkende kracht van vijf jaar worden teruggevraagd.

Kijk voor meer informatie over teruggaaf van de energiebelasting op de Vraagbaak van www.dorpshuizen.nl

Wilt u ondersteuning bij het indienen van een verzoek tot teruggaaf van de energiebelasting? Neem dan contact op met consulent dorpshuizen Paul van Schie via 0592 – 31 51 21.