Stand van zaken Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed

Alweer enkele maanden zijn we, in samenwerking met Provincie Drenthe en Antea Group, 23 dorpshuizen aan het ondersteunen in het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed. Waar Antea Group de plannen van aanpak verzorgt, is BOKD verantwoordelijk voor de begeleiding en ondersteuning in het hele proces. Daar hoort begeleiding in het vinden van de juiste financiering voor de plannen ook bij. Telkens weer maatwerk, want immers elk dorpshuis is anders en heeft andere behoeften, middelen en kennis.

Op 1 juni organiseerden we voor de dorpshuizen die aan het project meedoen een avond met betrekking tot het vinden van financiële middelen om de verduurzaming te bekostigen.

Een avond waarop we Maarten Bunnik uitgenodigd hadden om te vertellen over de renteloze lening vanuit energiefonds Drenthe, alsook Gerrit Smit, een professioneel fondsenwerver die ons meenam in de wereld van fondsen en subsidies. Er was ruimte om kennis uit te wisselen en plannen te delen tussen de aanwezige dorpshuizen.

Iedereen is positief gestemd dorps- en buurthuiswaarts gegaan, met nieuwe te overdenken informatie met betrekking tot financiering van de plannen.

Wil je hierover meer weten, neem dan contact op met de adviseurs die belast zijn met dit thema. Winanda Hoegen via w.hoegen@bokd.nl en Lieneke Elsing via l.elsing@bokd.nl