Samen werk maken van de toekomst van het landschap van de Drentsche Aa

Dorpen in het Drentsche Aa gebied, let op!

Lijkt het je leuk om mee te denken over de toekomst van het landschap, de natuur of de energietransitie van de Drentsche Aa in en rondom jouw dorp? Wij roepen dorpen, landschaps- en energiegroepen in het Drentsche Aa gebied op om samen aan de slag te gaan! Meld je aan voor de informatiebijeenkomst op dinsdagmiddag 22 juni van 17.00 en 19.30 uur.

Het Drentsche Aa gebied kenmerkt zich door een uniek en kwetsbaar landschap met veel bijzondere planten en dieren, maar ook met de meeste historische monumenten van ons land bij elkaar. Inwoners zijn betrokken bij het gebied. De Natuur en Milieufederatie Drenthe, Landschapsbeheer Drenthe en BOKD ( Brede Overleggroep Kleine Dorpen)  gaan de komende jaren (2021-2023) namens het Nationaal Park Drentsche Aa samen met de inwoners van het Drentsche Aa gebied aan de slag met het vormgeven van de energietransitie en het versterken van de natuur en het landschap in het gebied. 

Dat doen we via een aanpak voor en door de inwoners in twee deelprojecten; energietransitie en natuur & landschap. We nemen daarbij landschap, natuur en erfgoed als uitgangspunten. We willen jou en andere dorpen informeren over de doelen en mogelijkheden om deel te gaan nemen aan de deelprojecten.

interesse?

Meld jouw dorp, groep of initiatief aan voor deze bijeenkomst op dinsdag 22 juni. Wij vragen je om met max.2 personen vanuit jouw dorp, groep of initiatief te komen. Tijdens deze informatiebijeenkomst geven we uitleg en beantwoorden we vragen over de twee deelprojecten. Ook willen we graag weten wat jullie interesses, ideeën zijn en welke uitdagingen er leven. Dat gesprek voeren we aan een aantal thematafels. 
Meer informatie over de twee deelprojecten vind je in de bijlage.

aanmelden

We hopen je op 22 juni te ontmoeten!