Ruim 500 wandelaars bij Weidebliktocht Hoogeveen

Op zaterdag 10 maart jl heeft de zesde Weidebliktocht plaatsgevonden. De Weidebliktocht start vanuit wijkcentrum de Weide uit de gelijknamige wijk in Hoogeveen. De wandeltocht trok ruim 500 bezoekers. Bijzonder is dat de meeste wandelaars niet uit de gemeente zelf komen.

Voorzitter Hein Akerboom van wijkvereniging de Weide: “Het idee om een wandeltocht te organiseren was om meer mensen in de wijk aan het wandelen te krijgen. Hoogeveen heeft zoveel mooie plekjes. Dat is helaas niet gelukt. 95% van de wandelaars komt van buiten Hoogeveen. Voornamelijk uit Drenthe en omliggende provincies, maar wij krijgen ook wandelaars uit Noord-Brabant, Noord Holland en zelfs uit Limburg. Wij zijn namelijk aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en onze wandeltocht is opgenomen in het jaarboek van alle wandeltochten in Nederland. Onze wandeltocht krijgt heel goede beoordelingen van de rapporteurs van de KWBN.”

Er wordt elk jaar een nieuwe route uitgestippeld. Dit jaar liep de Weidebliktocht richting Noordscheschut, Hollandscheveld en Zuidwolde. Wandelaars kunnen kiezen uit vijf afstanden: 5 , 10, 20, 30 en de 40 kilometer.