Publicatie ‘Goed voor Elkaar Dorpen’ laat zien hoe gemeenschapskracht zich kan ontwikkelen

Gemeenschapskracht komt tot bloei als bewoners zelf de verantwoordelijkheid nemen én krijgen voor de toekomst van hun eigen dorp of wijk. In sommige dorpen komt het maar niet van de grond, in andere dorpen is het niet te stuiten. Wat maakt dat verschil? Of: wie maakt het verschil? De inwoners van elf dorpen in heel Nederland tonen in de brochure Goed voor Elkaar dorpen hoe zij het doen. Maar liefst twee Drentse dorpen werkten mee aan deze publicatie over dorpen die het goed voor elkaar hebben, Gasselternijveen en Hollandscheveld.

Zij vertellen over hun successen. Maar ook: waar lopen ze tegenaan, welke knelpunten komen ze tegen? Waar lopen ze warm voor en hoe bereiken ze hun doel? In vervolg op deze ervaringsverhalen biedt de brochure ook ruimte voor de rol van de gemeente. Hoe kan zij vertrouwen en ruimte geven aan gemeenschappen?

Daarmee is de brochure naast een leuk en inspirerend magazine, ook een tool om weer verder te bouwen aan gemeenschappen. Om vooral zélf aan de slag te gaan: dorpelingen, wijkbewoners, gemeenteraden en ambtenaren.