PlattelandsParlement uitgesteld: nieuwe datum bekend

Het landelijk PlattelandsParlement van zaterdag 20 november 2021 wordt verplaatst naar het voorjaar van 2022. De Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en de provincie Overijssel hebben dit besloten vanwege de toenemende onzekerheid rondom de corona maatregelen.

Bovenal is het PlattelandsParlement een grootse – voor iedereen toegankelijke – bijeenkomst waarbij elkaar persoonlijk ontmoeten en inspireren belangrijk is. Zo ongedwongen mogelijk! We merken in de stagnerende aanmeldingen en inmiddels ook afmeldingen dat steeds meer deelnemers aarzelen. Daarom stellen we het event uit en verwelkomen u graag in Dalfsen in het voorjaar met de verwachting dat we dan plezierig kunnen netwerken!

UPDATE 20 november 2021

Het PlattelandsParlement zal nu gehouden worden op zaterdag 14 mei 2022. Ook in Dalfsen; dezelfde locatie en tijdstippen. Eind februari/ begin maart 2022 start de aanmelding. De aanmeldingen voor de nu afgelaste editie gelden niet meer.  Je ontvangt bericht als de aanmelding start.

Documentairemaker Gert Jan Lassche maakte in opdracht van de provincie Overijssel een nieuwe serie: ‘het Plattelandologisch Instituut’. De eerste aflevering zou op het PlattelandsParlement in première gaan. De documentaire is te zien op zaterdag 27 november 2021 op RTV Oost om 20.00 uur en in het voorjaar waarschijnlijk op de NPO bij de VPRO.

Op www.samenvoorelkaar.nl/nieuws/1582-podcast-platteland-overijssel kan je onder de titel ‘Platteland Kiest Positie’ podcasts over verschillende dorpen en thema’s horen.

Bron: website LVKK en mailing uitstel PlattelandsParlement.