Oranje Fonds zoekt activiteiten voor 15e editie NLdoet

Het Oranje Fonds is op zoek naar activiteiten die uitgevoerd kunnen worden tijdens NLdoet 2019. Voor de 15e keer gaat het Fonds honderdduizenden mensen mobiliseren die zich tijdens deze dagen belangeloos in willen zetten voor een ander. Alle verenigingen, stichtingen, scholen en zorginstellingen die op 15 en 16 maart helpende handen kunnen gebruiken, kunnen hun activiteiten aanmelden op NLdoet.nl.

Alles waar deze organisaties hulp bij kunnen gebruiken, kan als activiteit worden aangemeld. Bijvoorbeeld wanneer er extra handen nodig zijn om een uitstapje voor ouderen mogelijk te maken of om een creatieve activiteit te organiseren voor mensen met een beperking. Maar ook wanneer organisaties hulp nodig hebben bij het opknappen van een gemeenschappelijke ruimte of het aanleggen van een moestuin.

Ode aan vrijwilligers

NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. De landelijke actie leidt er vaak toe dat mensen zich voor langere tijd inzetten en is voor organisaties dus een goede manier om nieuwe vrijwilligers te vinden. Het werven kost vaak veel tijd. Met NLdoet wil het Fonds organisaties op een laagdrempelige manier in contact laten komen met nieuwe enthousiaste krachten. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

15 jaar

Het is het 15e jaar dat het Oranje Fonds NLdoet organiseert en dat maakt het een bijzondere editie. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Wij zijn ongelooflijk trots dat we voor het 15e jaar NLdoet kunnen organiseren. Niet trots op onszelf, maar trots op al die mensen die ieder jaar de handen uit de mouwen steken en zich belangeloos inzetten voor anderen en trots op de organisaties die om hulp vragen. Ik wil dan ook alle verenigingen, stichtingen, scholen en zorginstellingen van Nederland oproepen mee te doen door hun activiteiten aan te melden. Er zijn ontzettend veel mensen die graag willen helpen, dat bewijst 15 jaar NLdoet.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit aandacht, advies en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.