Op 17 februari 2020 bestond onze vereniging 45 jaar!

Dit verdient een felicitatie aan al onze leden! En aan de pioniers van weleer die de strijd aan gingen tegen het op slot zetten van de kleine dorpen. Ook toen was ‘leefbaarheid’ het kernwoord en de term ‘een krachtige belangenorganisatie waar niemand om heen kan…’ passend voor de BOKD.

We kunnen met elkaar trots zijn dat we met veel inzet en betrekkelijk weinig middelen een bloeiende vereniging hebben die meegaat met zijn tijd.
Een vraaggestuurde organisatie die de kracht van bewoners en hun belangen zichtbaar wil maken. Om met de dorpsaanjager Harm Bisschop te spreken: “We waren geen actievoerders, we kwamen op voor onze rechten” bron: Kleine Dorpen Grote Gevolgen.

Ook de uitspraak van coördinator samenlevingsopbouw Albertje Nienhuis-Naber: “Dorpen zijn net mensen, zo verschillend van karakter”, is nog steeds van toepassing.

Als voorzitter vind ik het fijn onderdeel uit te mogen maken van deze geschiedenis en verder vorm te geven aan en de leefbaarheid van het platteland te blijven ondersteunen.

Aldus Jofien Brink, voorzitter BOKD