Oosterveldschool Uffelte Kern met Pit trofee voor natuurspeelomgeving

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Via de wedstrijd Kern met Pit worden bewonersgroepen uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving in hun dorp, in dit geval de omgeving van de school, binnen een jaar te realiseren.  Zaterdag 23 januari jl. vond in kasteel Coevorden de prijsuitreiking plaats.

Het bestrate schoolplein was ingericht met een klimrek, duikelstang en zandbak en dat voor 100 kinderen. De speelruimte is nu een beleefomgeving geworden met een crossbosje, speel- struin- en huttenbouwbosjes, een kabelbaan, waterpomp met waterloop en er is een ruimte ingericht voor moestuintjes, een insectenhotel, een amfitheater en zitbanken om de bestaande bomen. Het schoolplein is nu in een ecologische speelplek veranderd.

Door financiële sponsoring van meerdere instanties en de grote inzet van vrijwilligers kon het geheel gerealiseerd worden.

De jury was duidelijk: de natuur beleven en erin spelen, de trofee gaat naar Uffelte! Zaterdag 19 maart vertrekt er een bus welke is toegezegd door de gemeente Westerveld naar de landelijke uitreiking.

Er kan nog tot 16 maart gestemd worden, steun Uffelte!

uffelte

Op de trap van kasteel Coevorden
via Bernard Breman, voorzitter dorpsgemeenschap Uffelte

overzicht