“ons dörpshuus” 2e Exloërmond krijgt 2215 euro terug van belastingdienst

Dorps- en buurthuizen komen in aanmerking voor (gedeeltelijke) teruggave van de energiebelasting. Dat kan met terugwerkende kracht van 5 jaar. Sommige dorpshuizen gaan er vanuit dat zij daar geen aanspraak op kunnen maken, maar dat is vaak onterecht!

Afgelopen januari was BOKD aanwezig bij het gemeentelijk dorpshuizenoverleg in de gemeente Borger Odoorn. Daar bleek dat drie dorpshuizen niet op de hoogte waren van de regeling.

Bestuurslid Henk Jongsma van “ons dörpshuus”: ‘Ik ben er even voor gaan zitten en heb -met hulp van de BOKD- de aanvraag ingevuld. Hele pakket opgestuurd en voor we er erg in hadden kregen we een positief antwoord met €2215 retour. Dat ging over twee jaargangen (2018/ 2019 en 2019/ 2020). Van onze energieleverancier kregen we trouwens ook een mooi bedrag terug. In 2018  waren we maandelijks nog €726 kwijt aan de energielasten tegen nu €363 per maand. Alle extra inzet met de energiescan en het verduurzamen van het dorpshuis en investeren in apparatuur  begint haar vruchten af te werpen. Door te verschuiven van gas naar stroom, maken we optimaal gebruik van onze zonnepanelen.”

Vraagt uw dorpshuis nog geen teruggaaf van de energiebelasting aan? Neem dan contact op met adviseur dorpshuizen Paul van Schie.