Nieuwe Dienstregeling 2025

Wat verandert er in Drenthe?

De plannen voor de dienstregeling van 2025 in Drenthe zijn bekendgemaakt en beloven enkele belangrijke wijzigingen voor reizigers in de regio. Hoewel de hoofdlijnen stabiel blijven, zijn er enkele opvallende veranderingen die op 6 juli 2025 ingaan.

Verbeteringen en Aanpassingen

Op lijn 25 zal een extra ochtendrit in Coevorden worden toegevoegd, handig als je naar Zwolle moet of naar Almelo. 

Linde

Helaas zal Linde haar busaansluiting opnieuw verliezen, waarbij de dichtstbijzijnde halte verplaatst wordt naar Ommerweg. Deze aanpassing kan invloed hebben op de bereikbaarheid voor inwoners van Linde.

Uitbreiding van diensten

Op lijn 26/28 worden er meer ritten geïntroduceerd om de frequentie te verhogen. Specifiek op lijn 28 tussen Dwingeloo en Beilen zullen meer kleine busjes worden ingezet.

Aanpassingen in Dienstregelingstijden

Lijn 32, die Hoogeveen met Meppel verbindt, zal in het weekend eerder starten.

Continuïteit en Verbetering

Lijn 59 zal voortaan altijd doorrijden naar Odoorn, lijn 92 Emmerhout zal op zaterdag een half uur eerder zal vertrekken.

Belangrijke datum en reactiemogelijkheden

De nieuwe dienstregeling treedt in werking op zondag 6 juli 2025, in samenhang met de doorrijdende Arrivatreinen over station Groningen. Reacties en suggesties over deze wijzigingen kunnen tot en met 27 augustus 2024 worden gestuurd naar info@ovbureau.nl of per post naar Postbus 189, 9400 AD Assen.

Voor meer informatie en details over specifieke routes en vertrektijden, kunnen reizigers terecht op de website van het OV Bureau.

Een tijdje terug heeft Mariska een woordje mogen doen over bereikbaarheid van de kleine kernen in Drenthe. Kijken kan hier –> Rijdt de lijnbus straks weer door de dorpen? – RTV Drenthe