MOOC over plattelandsontwikkeling

Vanuit TU Delft en een aantal buitenlandse partners organiseert TU Delft vanaf 1 maart een Massive Open Online Course (MOOC) over het creëren van nieuwe mogelijkheden voor jongeren op het platteland. Een MOOC is een gratis cursus die je online kunt volgen en die openstaat voor iedereen. In deze MOOC komen ideeën naar voren die kunnen helpen om kansen te creëren voor jongeren in rurale regio’s. Als deelnemer kies je zelf een regio waarvoor je een toekomststrategie gaat ontwikkelen. Per onderwerp kan zo worden bedacht wat dit betekent voor de eigen omgeving.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

-Het maken van een sterkte-zwakte analyse van een regio;

-Trends die spelen in je regio en de kansen die ze kunnen bieden;

-De toegang tot land voor jonge boeren;

-Veelbelovende ontwikkelingen voor jonge generaties;

-Het ontwikkelen van een strategie en bijbehorend beleid voor rurale regio’s.

De cursus duurt 6 weken en vraagt om een tijdsinspanning van ongeveer 4 tot 5 uur per week. Deelnemers bepalen zelf wanneer in de week ze hier tijd aan willen spenderen. De cursus wordt gegeven in het Engels. Meer informatie kan worden gevonden via deze link. Zie ook de video voor een idee waar de cursus over gaat.

Voor meer informatie is Maarten Koreman vanuit TU Delft bereikbaar via mail M.C.J.Koreman@tudelft.nl of telefonisch via 06-39267032.