MFC De Badde ontvangt € 10.000 retour van belastingdienst

MFC De Badde in Annerveenschekanaal heeft € 10.000 retour ontvangen van de Belastingdienst. Het bestuur van het MFC heeft vorig jaar een verzoek om teruggaaf van de energiebelasting ingediend bij de belastingdienst. Omdat zij niet op de hoogte waren van deze regeling voor dorpshuizen konden zij dat doen met terugwerkende kracht van vijf jaar.

Penningmeester Robert Feijth: “We hebben de formulieren ingevuld en opgestuurd naar de belastingdienst. We hebben het bedrag over de eerste vier jaar inmiddels ontvangen en het laatste jaar loopt nog. Als het allemaal gaat zoals we verwachten, dan gaat het om ongeveer € 10.000. Dit is ontzettend welkom en nodig om verder te kunnen en te kunnen investeren in het MFC. We hebben de aanvraag ingediend met behulp van de BOKD.  Het was op zich een makkelijk traject als je maar de juiste formulieren invult en  het bezettingsoverzicht kloppend hebt.”

Betaald uw dorpshuis energiebelasting (via energierekening van uw energieleverancier) en vraagt u dat nog niet terug? Neem dan contact op met consulent dorpshuizen Paul van Schie via 0592 – 31 51 21. Hij bekijkt dan samen met u of uw dorpshuis in aanmerking komt voor teruggaaf van de energiebelasting. In 99 van de 100 keer is dat namelijk wel het geval.

Meer informatie over teruggaaf van de energiebelasting kunt u vinden op de Vraagbaak.