Mentale Kracht is thema Appeltjes van Oranje 2021

Oranje Fonds is op zoek naar projecten die ervoor zorgen dat mensen met psychische problemen volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Deze initiatieven maken namelijk kans op een Appeltje van Oranje 2021! Aanmelden kan nog tot 1 november.

De Appeltjes van Oranje staan in het teken van ‘Mentale Kracht’. Want het kan iedereen overkomen: opeens belemmert je mentale gezondheid jou om mee te doen in de samenleving. Bijvoorbeeld omdat je je depressief voelt, een eetstoornis of dwangneurose hebt of kampt met paniekaanvallen. Hoe waardevol is het dan als iemand je helpt erbovenop te komen? Iemand die géén professionele zorgverlener is. Deze vrijwilligers in de zorg zet het Oranje Fonds graag in het zonnetje.

Jouw project aanmelden

Steunt jouw project mensen die mentaal een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Kijk snel op www.oranjefonds.nl/appeltjes of jullie organisatie kans maakt.

Wat is een Appeltje van Oranje?

De Appeltjes van Oranje zijn jaarlijkse prijzen voor drie sociale projecten die zich inzetten voor een betrokken en leefbare samenleving. Het is een blijk van waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Ook hoopt het Oranje Fonds zo andere initiatieven te inspireren. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 15.000,=. Het bedrag kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende initiatief.