Melding stijging energielasten buurt- en dorpshuizen kan nog tot 1 februari ’22

Heeft u, of krijgt uw buurt- of dorpshuis of MFC, ook te maken met een forse stijging van de energielasten? En heeft u nog niet de tijd gehad om er even voor te gaan zitten en dat aan ons door te geven? Doen dat dan alsnog! Het kost slechts een paar minuten van uw tijd. Wij zullen de uitkomsten, via onze landelijke vertegenwoordigers LVKK en LSA, onder de aandacht brengen van ambtelijk en politiek Den Haag. Wat we beogen is dat buurt- en dorpshuizen (deels) gecompenseerd gaan worden voor deze (plotselinge) prijsstijgingen.

Afgelopen twee maanden zijn bij verschillende provinciale koepels voor dorpshuizen alarmerende signalen van buurt- en dorpshuizen binnen gekomen die worden geconfronteerd met forse prijsstijgingen van de energielasten. Bij het landelijke overkoepelende netwerk dorpshuizen.nl, waarin de BOKD samenwerkt met andere provinciale steunpunten voor buurt en dorpshuizen, zijn inmiddels meer dan 100 reacties binnen gekomen.

Met het ingaan van een nieuw contract nemen de maandelijks te betalen tarieven tot wel 40% toe. Vanuit Drenthe hebben we van twee dorpshuizen de melding gekregen dat de energielasten zijn verdrievoudigd. Bij de een gingen de maandelijkse energiekasten van €900 naar €2700 en bij een MFC stegen de maandlasten van €2500 naar €7500. Dat zijn prijsstijgingen die niet door hen zijn op te brengen.