MBO-certificaat ‘Koken in de horeca’

Het Noorderpoort gaat binnenkort van start met de opleiding ‘Koken in de horeca’. Een opleiding die mogelijk ook interessant is voor beheerders en assistent beheerders van dorps- en buurthuizen. Daar worden immers ook maaltijden bereid. Een eenvoudige lunch, een hapje voor bij de borrel en steeds vaker ook bij activiteiten zoals ‘Samen koken, samen kletsen’. Naast keukenwerk wordt er aandacht besteed aan wat u kunt doen om de maaltijd net wat aantrekkelijker te presenteren. En wordt er in uw dorpshuis gewerkt volgens de eisen die de Hygiënecode voor de Horeca (HACCP) daaraan stelt?

Inhoud cursus

Het gaat om een korte opleiding van tien weken waarin vooral vaardigheden worden geleerd voor het gastheerschap en praktische keukenwerk. Daarnaast is er natuurlijk ruime aandacht voor de hygiëne in de keuken: HACCP. De opleiding is praktijkgericht en bevat ondersteunende theorie. Kijk hier voor meer informatie.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor mensen die al in de horeca werken (zoals beheerders van dorpshuizen) en hun vaardigheden willen verbeteren, werkzoekenden die graag willen werken in de keuken en zij-instromers. Met een mbo-certificaat ‘Koken in de horeca’ is doorstroom naar een mbo-opleiding Kok of Zelfstandig werkend kok bovendien eenvoudiger en efficiënter.

Diploma en kosten

Het traject wordt afgesloten met een examen en je krijgt een mbo-certificaat uitgereikt, dat wordt geregistreerd in het diplomaregister en heeft civiele waarde. De kosten zijn in totaal maximaal € 1.500,-.

Wanneer

De opleiding start op 6 mei 2019 (bij voldoende deelname).

Hoe lang
De opleiding duurt gemiddeld 10 weken. Gedurende 9 weken zijn er praktijklessen van 4 uur, ondersteund door theorie. In week 10 zijn er examens.

Hoe
Naast 4 uur les op school gedurende 10 weken besteedt de student in totaal 200 uur aan zelfstudie (e-learning) en aan werken in de praktijk (werk, stage). In de praktijk zullen ook opdrachten uitgevoerd worden.

Waar
De praktijk- en theorielessen worden gegeven in één van de moderne keukens van Noorderpoort.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de cursus op Koken in de horeca

Heeft u iemand in beeld die werkzoekend is of zij-instromer en mogelijk interesse heeft in deze MBO opleiding? Neem dan contact op met consulent dorpshuizen Paul van Schie Bellen mag ook: 0592-315121