MAEX Impuls Energie stelt €220.000 beschikbaar voor verduurzamen Noord Nederland

Van dinsdag 7 november (10:00 uur) t/m dinsdag 21 november 2023 (22:00 uur) kan je een aanvraag indienen voor de MAEX Impuls Energie. De MAEX Impuls Energie is een financiële bijdrage aan initiatieven, gevestigd in de regio Noord-Nederland (provincies Friesland, Groningen en Drenthe) of in de gemeente Hardenberg of Dinkelland, die impact (willen) maken in de energietransitie. Er is in totaal €220.000,- beschikbaar voor de MAEX Impuls Energie, verdeeld over twee soorten aanvragen.

De MAEX Impuls Energie maakt onderscheid tussen:

  • Energietransitie. Initiatieven die actief zijn binnen de energietransitie en die hun organisatiekracht structureel willen versterken en/of professionaliseren. Bijvoorbeeld het inrichten van een administratiesysteem of het opleiden van energiecoaches om meer huishoudens te helpen met energie besparen.
  • Verduurzamen. Initiatieven die hun organisatie willen verduurzamen door het nemen van energiebesparende maatregelen of door het inwinnen van advies over verduurzaming. Bijvoorbeeld elektrisch vervoer om eenzame ouderen samen te brengen of een inductiekookplaat om maaltijden te bereiden zonder gas.

Voldoet jouw initiatief aan bovenstaande voorwaarden en is het gevestigd in de regio Noord-Nederland? Dan kun je de Impuls Energie aanvragen via de website van MAEX.