LVKK en BOKD op conferentie over eenzaamheid

vlnr Geert Hoogeboom (LVKK) en Luit Hummel (BOKD)

Eenzaamheid is een probleem waarvan de omvang steeds meer onderkend wordt. Ook in kleine kernen, waar het gemeenschapsgevoel en de sociale samenhang relatief groot is, komt eenzaamheid voor. Juist hier kunnen en willen we proberen daar iets aan te doen.

Luit Hummel (BOKD) en Geert Hoogeboom (LVKK) bezochten in februari de bijeenkomst van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Het doel is een beweging te creëren die oplossingen zoekt voor mensen die eenzaam zijn of dreigen te raken. Hoe kunnen we eenzame mensen bereiken? Hoe voorkomen we dat ze onder de radar vallen? Met wie kunnen we gezamenlijk deze strijd aangaan en deze beweging vormen?

Op www.eentegeneenzaamheid.nl staat meer informatie en een programma met geplande activiteiten. Vanuit de LVKK zal hierover nader bericht worden. Inspirerende voorbeelden in de strijd tegen eenzaamheid zullen gedeeld worden met hashtag #eentegeneenzaamheid. Deelt u ook?

Bekijk hier de presentatie die gegeven werd tijdens de bijeenkomst Nationale Conferentie Een tegen Eenzaamheid op 12 februari.