Lintjesregen in Drenthe

Er hebben vandaag maar liefst 91 Drenten een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. BOKD feliciteert alle kandidaten van harte met deze mooie onderscheiding. Een aantal van die mensen zetten zich al jarenlang met hart en ziel in voor de Drentse dorpen en dorpshuizen en die zetten we graag even in het zonnetje:

  • Roelie Rozema Hein (op de foto rechts) uit Fort (Veeningen) in gemeente De Wolden. Roelie is een warm kloppend hart in de gemeenschap. Ze staat altijd klaar om te helpen en altijd met een glimlach. Ze komt eerst voor anderen op en dan pas voor zichzelf. Ze is ‘het dorpshuis van Fort’, want een dorpshuis bestaat niet alleen uit stenen maar vooral uit de mensen die hun schouders eronder zetten. Ze organiseerde van alles, van activiteiten voor kinderen en de evangelisatiedienst tot bijeenkomsten voor vrouwen van nu en als regisseur van toneelvereniging de Weidebloem. Daarnaast is Roelie ook nog eens lid van de Raad van Advies dorpshuizen van de BOKD.
  • Goos Drent uit Klijndijk in de gemeente Borger Odoorn. Vanaf de oprichting in 1995 heeft Goos verschillende functies in het bestuur van stichting Udik gehad. Op dit moment is hij al 15 jaar de voorzitter. Stichting Udik is eigenaar van het dorpshuis Oes Hokkie en organiseert diverse activiteiten voor het dorp.