Kom ook: Lijsttrekkersdebat ‘Liefde voor onze Drentse dorpen’

BOKD organiseert op 14 februari 2023 een lijsttrekkersdebat met als rode draad ‘Liefde voor onze Drentse Dorpen’. De liefde voor dorpen is groot en dit begint bij hierover samen het gesprek aan te gaan. Met als onderwerp: hoe deze prachtige dorpen in de toekomst leefbaar te houden?

ja-woord aan Drentse dorpen?

Op de dag van de liefde is het aan de lijsttrekkers om met elkaar en het publiek, het gesprek aan te gaan. Hoe zit het met de warme gevoelens van de provinciale politiek richting de Drentse dorpen? Durven de politieke partijen het aan om hun ja-woord te geven aan de Drentse Dorpen?

De onderwerpen in het debat zullen dus een knipoog naar de liefde hebben. Marjolein Lauret is op deze avond de debatleider. Tijdens het eerste debat ‘Liefde voor elkaar’worden alle lijsttrekkers uitgenodigd deel te nemen. Het thema van dit eerste debat gaat over: ‘de Sociale Agenda van de provincie Drenthe’. Zou deze agenda structureel onderdeel moeten zijn van het beleid van de provincie Drenthe? En waarom wel of waarom niet?

Bij het tweede debat zal ook het publiek en aanwezige vertegenwoordigers van dorpsinitiatieven en/of dorpshuizen worden betrokken. In dit debat zal er aandacht gaan naar een tweetal thema’s Als eerste zal het gaan over ‘(Be)houden van onze voorzieningen’. Want hoe zorgen we ervoor dat dorpshuizen, bibliotheken en andere belangrijke voorzieningen behouden blijven? Hebben we ‘hart’ of zijn we ‘hard’ voor onze voorzieningen? Daarnaast gaan onder het mom van ‘Prille liefdes’ in gesprek over hoe jongeren meer betrokken kunnen worden bij de toekomst van hun dorp.

Ben je ook aanwezig?

Een mooie kans voor alle bestuursleden en ambassadeurs van onze Drentse dorpen om de liefde voor het Drentse platteland bij de lijsttrekkers aan te wakkeren en met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelding kan nu!

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol is vol. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst dus we verzoeken je, je zo snel mogelijk aan te melden via de volgende link.

Aanmelding politieke partijen

Je kunt maximaal 3 partijgenoten meenemen, zij kunnen zich aanmelden via de link. Als je, je al hebt ingeschreven dan hoeft dat niet nogmaals.

PRaktisch

• Locatie: het debat vindt plaats in Dorpshuis ’t Haoler Hoes, Stengelingstraat 18 in Hooghalen
• Op Valentijnsdag 14 februari 2023
• De zaal is open vanaf 19.30 uur en om 20.00 uur starten we plenair met het welkomstwoord

Muziek

De avond wordt muzikaal ondersteund door The Serenade Sisters die de liefde voor de Drentse dorpen bezingen in al haar facetten. Ze zullen de avond openen en ieder debat op ludieke wijze starten.Na afloop van het debat is er ruimte om nog wat na te praten met een drankje.