Let op! Er is een nieuw Register Sociale Hygiëne

Leidinggevenden die op de alcoholvergunning van een buurt- of dorpshuis komen te staan moeten geregistreerd staan in het Register Sociale Hygiëne. Tot voorkort gebeurde dat automatisch nadat je je diploma Sociale Hygiëne had gehaald. Met ingang van 1 juli jl. is daar verandering in gekomen.

Het oude register werd beheerd door de SVH, de organisatie die ook de examens afneemt. Op 1 juli jl. is er een nieuw Register Sociale Hygiëne in het leven geroepen welke is ondergebracht bij de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). 

Sta je geregistreerd in het oude SVH-register, dan heb je 5 jaar de tijd om je registratie gratis te herbevestigen. Hierna vervallen alle niet bevestigde registraties. Bij het oude register zijn geen contactgegevens bekend, mensen die nu geregistreerd staan worden dus niet rechtstreeks benaderd met het nieuws dat ze in actie moeten komen. 

Wie ná 1 juli 2023 een door Lcsh erkend diploma Sociale Hygiëne haalt moet zichzelf aanmelden bij het nieuwe Register Sociale Hygiëne via deze website. Dit gaat bij het nieuwe register dus niet meer automatisch. Aanmelden kan met behulp van DigiD en kost € 92,-.