Landschap in zicht: Midlaren en Elp

Komende weken werken studenten van Van Hall Larenstein aan twee landschapsbiografieën voor het project Landschap & Natuur van het NP Drentsche Aa. Dit gebeurt in Elp en Midlaren.

In de biografie staat beschreven hoe het landschap in het dorp en de directe omgeving door de (miljoenen) jaren heen is geworden tot wat het nu is. Bij dit werk krijgen de studenten ondersteuning van de dorpsbewoners. Vorige week kregen de studenten een excursie in de twee dorpen.

Waarnemen en waarderen

Een landschapsbiografie geeft feitelijk aan wat de ontwikkeling van het landschap is. Het zegt niets over wat we in ons landschap zien en of dat bijvoorbeeld kleurrijk is. Daarvoor is hulp van inwoners nodig. Daarom worden de komende weken dorpsgenoten in Elp en Midlaren uitgenodigd voor een excursie in hun eigen leefomgeving: waarnemen van het landschap en daaraan een waardering geven. Dit gebeurt vanuit het project NP Drentsche Aa – Landschap & Natuur.

Met alle opgehaalde informatie maakt het dorp een ambitiedocument: waaraan zou het dorp de komende jaren willen werken als het gaat om landschap en natuur in hun dorpsomgeving.  

Iets voor jullie?

Is jullie dorp in het NP Drentsche Aa gelegen en lijkt het jullie wat om ook met een dergelijk project aan de slag te gaan? Neem contact op met Winanda Hoegen (w.hoegen@bokd.nl).