Laatste kans op een energiescan dorpshuizen

Willen jullie in je buurt- of dorpshuis aan de slag met energiebesparing en weten jullie niet goed waar te beginnen of wat je nog meer zou kunnen doen? Meldt je dan aan voor de gratis energiescan van Syplon. Wees er wel snel bij, want dit aanbod eindigt december 2020. Zeker nu in corona tijd is dat een hele goede manier om op de vaste lasten te bezuinigen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de plannen te financieren door fondsen en/ of een laagrentende lening.

Veel buurt- en dorpshuizen hebben de afgelopen jaren al een energiescan gehad en zijn daarna driftig aan de slag gegaan met energiebesparing en opwekking. Het vervangen van oude koelkasten, een tijdschakelaar bij het biljart, de aanschaf van zonnepanelen. Enzovoort. Al met al hebben wij sinds 2015 in totaal 64 buurt- en dorpshuizen aan een energiescan kunnen helpen. Daardoor hebben zij flink kunnen besparen op de energielasten.

BOKD heeft in 2019 extra subsidie ontvangen van de provincie Drenthe om dorpshuizen te helpen met energiebesparing. Dat kon worden besteed aan een energiescan, energiemonitoring of anderszins. Deze extra subsidie eindigt eind december. Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden.