Kennisbijeenkomst Ouderen thuis in de wijk

Datum: 12 december
Tijdstip: 17.30 - 20.30 uur
Locatie: Dorpshuis de Dorpshoeve, Westeinde 6, 9415 PJ Hijken

Samen met ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo organiseren KNHM foundation en BOKD op 12 december een bijeenkomst met als thema ‘Ouder worden: hoe doe je dat en wat betekent het voor jouw buurtinitiatieven?’  Tijdens de kennisbijeenkomst ‘Ouderen thuis in de wijk’ nemen twee onderzoekers namens Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo u mee in wat zij leerden over ouder worden en oud zijn.

Ouder worden: hoe doe je dat en wat betekent het voor jouw buurtinitiatieven? 
Wie actief is in zijn buurt, komt mensen van verschillende generaties tegen. Zeker ook ouderen. Heb jij je al eens afgevraagd wat het betekent om ouder te worden en te zijn in jouw wijk of dorp? En wat betekent dit voor jouw buurtinitiatief? Hoe kunnen wij samen met die ouderen ervoor zorgen dat ze zich thuis (blijven) voelen in hun wijk of dorp? Wat hebben we daarvoor nodig?
Samen met ouderenfondsen Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo organiseren KNHM foundation en BOKD deze bijeenkomst. Onder de naam ‘Thuis in deze tijd’ houden de ouderenfondsen zich al een aantal jaar bezig met ouder worden in de wijk. Via onderzoek, gesprekken en projecten ontdekten zij dat de beeldvorming rondom ouder worden en ouderdom soms erg stereotiep is, wat participatie in de weg staat. Ook merkten ze dat er weinig acceptatie van ouderdom is. Opvallend genoeg geldt dat in de eerste plaats voor ouderen zelf. Een realistische kijk op wat ouder worden is, kan handvatten bieden voor betere samenwerking in wijken en dorpen.

Tijdens de kennisbijeenkomst ‘Ouderen thuis in de wijk’ nemen twee onderzoekers namens Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo u mee in wat zij leerden over ouder worden en oud zijn. Jouw praktijkervaring met buurtinitiatieven biedt daarbij een prachtige reality check: herken je in jouw wijk of dorp deze bevindingen en hoe ga jij hiermee om? We bekijken met elkaar wat dit betekent voor de manier waarop ouderen het initiatief nemen en met anderen samenwerken. Wat kan helpen ouderen zich thuis te laten (blijven) voelen in jouw wijk of dorp?

Locatie en tijden
Datum: 12 december 2019

Locatie: Dorpshuis de Dorpshoeve, Westeinde 6 in Hijken. Deelname is gratis

17.30 uur Inloop (soep met broodjes)
18.00 uur Welkom
18.05 uur Presentatie Ouderen thuis in de wijk : Uitwisseling: wat betekent dit voor mij, voor de ouderen in mijn wijk en voor mijn buurtinitiatief?
20.30 uur Napraten met een drankje

Ben je zelf wat ouder en wil je meepraten? Of ben je actief betrokken bij initiatieven/projecten gericht op het versterken van de verbinding in de buurt? Geef je dan op!

 

overzicht