Jongeren willen graag in hun dorp Yde-De Punt blijven wonen

Bijna een derde van de 66 jongeren uit Yde-De Punt wil graag in hun eigen dorp blijven wonen. Dit is een van de resultaten van het woononderzoek dat Dorpsbelangen Yde-de Punt en de BOKD afgelopen zomer uitvoerden.
De te dure koopwoningen en het beperkte aanbod van huurwoningen maken dat veel jongeren noodgedwongen vertrekken uit de dorpen. Uit de gesprekken met de jongeren komt naar voren dat ze de handen uit de mouwen willen steken voor de verbouw van leegstaande boerderijen of andere panden als deze beschikbaar zouden zijn.

Zeven nieuwe woningen

De eigenaar van een bestaande bouwlocatie in Yde wil met vereniging Dorpsbelangen en de jongeren uit het dorp in gesprek over de mogelijke bouw van zeven betaalbare koop- of huurwoningen. Hiermee hoopt Dorpsbelangen de voor het dorp zo belangrijke jongeren te behouden.
De gemeente Tynaarlo heeft het rapport officieel ontvangen en is bereid om mee te denken over de bouw van de betaalbare woningen. De betrokken partijen gaan op korte termijn om tafel om deze kans verder uit te werken.

Lees verder

overzicht