Introductie Willem Tanis, lid Raad van Advies Dorpen

Willem Tanis, lid Raad van Advies Dorpen

1) Even voorstellen

Mijn naam  is  Willem  Tanis en ik woon samen met vrouw Joke sinds juli 2006 in het kleine maar mooie dorpje Spier. Wij zijn in Spier komen wonen omdat we na een periode in de grote stad terug wilden naar het platteland. Die gelegenheid werd ons geboden  omdat ik in diezelfde tijd, na een carrière van 36 jaar bij Defensie, met pré pensioen ging.

2) Waar woon je en vanuit welke hoedanigheid ben je in contact gekomen met/ betrokken bij BOKD? 

Na niet al te lange tijd werd ik benaderd om voorzitter te worden van het dorpsbestuur. Die functie heb ik  gedurende een aantal jaar met veel plezier verricht en werd positief  verrast hoe actief en betrokken inwoners kunnen zijn. Inmiddels had het activiteitenvirus me zo te pakken gekregen dat ik werd gevraagd voorzitter te worden van Dorpenoverleg Midden-Drenthe. Een prachtige club die gezamenlijk met de inwoners uit 22 dorpen en buurtschappen, Welzijnswerk en gemeente tot mooie dingen in staat zijn in het  kader van de leefbaarheid. Ik denk hierbij aan glasvezel, dorpszorg en tal van andere projecten.

3) Waarom zet je je in voor het dorp of dorpshuis?

Als we vanuit de dorpen, gesteund door een dorpenoverleg, overkoepeld door BOKD een sterke band kunnen opbouwen, dan zijn we in staat om op het gebied van leefbaarheid gezamenlijk belangrijke stappen voorwaarts te maken in het belang van onze inwoners.

4) Wat is je motivatie om je, naast al het andere dat je al doet, je extra in te zetten voor BOKD?

Toen ik met BOKD in contact kwam, dacht ik: “nu is de cirkel voor wat betreft de leefbaarheid in provincie Drenthe rond”. Als adviseur Dorpen van BOKD draag ik graag mijn steentje hieraan bij.

5) Wil je nog wat kwijt?

Als je vragen of opmerkingen hebt dan kun je altijd een mailtje naar mij sturen via: info@bokd.nl. Bellen kan natuurlijk ook via 0592-315121.