Introductie Johan Bloemhof, lid Raad van Advies Dorpshuizen

Johan Bloemhof, lid Raad van Advies Dorpshuizen

1) Even voorstellen

Johan Bloemhof, geboren en getogen Drent en woonachtig in Beilen, in gemeente Midden Drenthe. Daarvoor heb ik samen met mijn vrouw jaren in Wijster gewoond. In het dagelijks leven ben ik actief met mijn bedrijf  Foodactief. Hiermee bied ik op interim basis sales- en accountmanagement diensten  aan.

Ik heb mij gespecialiseerd in de food en de feed branche, want daar ligt mijn passie.

2) Waar woon je en vanuit welke hoedanigheid ben je in contact gekomen met/ betrokken bij BOKD? 

In het verleden heb ik diverse bestuursfuncties vervuld. Als kerkrentmeester van de Hervormde gemeente in Beilen, nu PKN,  een aantal bestuursfuncties in de buurtvereniging van Wijster, en in het bestuur van Dorpshuis De Weidehoek in Wijster. Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van het dorp, onder andere door het verbinden van de inwoners. Dat geeft veel voldoening.

Mijn tijd bij Dorpshuis de Weidehoek was heel dynamisch, omdat we samen met het beheer en de vrijwilligers heel veel hebben bereikt in een korte tijd. Zoals een nieuwe huisstijl, nieuwe website, verbouw en nieuwbouw van het gebouw, maatregelen om het gebouw energiezuiniger te maken en fondsenwerving. Als laatste wil ik nog de activiteiten commissie noemen. Deze heeft ervoor gezorgd dat we veel nieuwe gebruikers hebben aangetrokken.

3) Waarom zet je je in voor het dorp of dorpshuis?

Deze nieuwe ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we dankbaar gebruik hebben gemaakt van de diensten van BOKD. Zoals de diverse opleidingen die BOKD aanbiedt voor het beheer en de vrijwilligers. We hebben gemerkt dat je altijd een beroep kunt doen op BOKD. Zij helpen je met (bijna) alle vragen waar je als dorpshuis tegenaan loopt. En het past in ons doel om een ‘hoger plan’ na te streven als dorpshuis.

4) Wat is je motivatie om je, naast al het andere dat je al doet, je extra in te zetten voor BOKD?

Sinds 2013 maak ik deel uit van de Raad van Advies dorpshuizen van BOKD. Ik heb gemerkt dat het delen van je kennis en ervaring, andere dorpshuizen kan helpen. Ook het spiegelen van je functie als dorpshuis aan je gebruikers is een belangrijk punt. Met de verkiezing ‘Dorpshuis van het jaar’ heeft BOKD een activiteit ingezet waarbij we volop van elkaar kunnen leren. En een leuke bijkomstigheid is dat we als dorpshuis, een aantal weken Wereldberoemd zijn op TV ,radio en in de schrijvende pers !

Net zoals we dat dagelijks in ons eigen dorp zijn.

5) Wil je nog wat kwijt?

Als je vragen of opmerkingen hebt dan kun je altijd een mailtje naar mij sturen via: info@bokd.nl. Bellen kan natuurlijk ook via 0592-315121.