Inspiratiecafé Inwonerskracht Drenthe – vrijdag 11 maart 2022

BOKD en CMO STAMM organiseren in samenwerking met Provincie Drenthe inspiratiecafé’s over Inwonerskracht in Drenthe. Binnen diverse beleidsthema’s staan eigenaarschap, zeggenschap en participatie steeds meer op de agenda: denk bijvoorbeeld aan de Omgevingswet, de energietransitie en de zorg. En op veel plekken komen inwoners van dorpen en wijken met hun eigen plannen, wensen en initiatieven. Hoe kunnen we van elkaar leren? En hoe kunnen we samen werken aan een leefbaar en sociaal Drenthe? Schrijf je gratis in voor het inspiratiecafé Inwonerskracht Drenthe van 11 maart 2022.

Het inspiratiecafé van 11 maart 2022 staat in het teken van jongeren op het platteland en hun thema’s voor de toekomst van Drenthe.

Steeds meer jongeren organiseren zich in jongerenraden in gemeenten, een jongerenadviesraad in Drenthe, werkgroepen en onlangs in een dialoog voor een duurzame toekomst. Ze doen mee in de ontwikkeling van de regionale energiestrategie en trekken aan de bel als het gaat om bijvoorbeeld beschikbaarheid van woningen. Wat zijn hun thema’s voor de toekomst en hoe krijgen zij een grotere stem en meer zeggenschap? Dit bespreken we samen met vertegenwoordigers van de Jongeren Adviesraad Drenthe en enkele vertegenwoordigers van jongereninitiatieven in Drenthe.