Hoera! De website Dorpshuizen.nl is vernieuwd!

Dorps- en buurthuizen: het zijn bakens in het sociale leven. Vrijwilligers zijn er actief, zijn druk met besturen, onderhoud van het gebouw, het runnen van de bar en het organiseren van activiteiten. Er gebeurt van alles en de ontwikkelingen gaan snel. Dan is het fijn dat er een site is die informeert over alle ins en outs: Dorpshuizen.nl. En nu de site vernieuwd is gaat dat nog beter! De site werkt technisch als een zonnetje en een aantrekkelijke vormgeving helpt om onderwerpen nog sneller dan voorheen te vinden.

Belangrijk onderdeel van de website is de Vraagbaak waar een schat aan informatie is te vinden over het besturen en beheren van buurt- en dorpshuizen. Daarnaast worden op de website regelmatig voor buurt- en dorpshuizen relevante nieuwsberichten geplaatst. Doel is de vele vrijwilligers van ontmoetingsplekken de helpende hand te bieden. Soms is het best lastig met al die wetten en regels te weten wat kan en wat mag. De site helpt hierbij.

Dorpshuizen.nl is onderdeel van de Landelijke Vereniging van Kleine Kernen (LVKK). De 8 verschillende provinciale koepels die hierin vertegenwoordigd zijn, onderhouden gezamenlijk de Vraagbaak. De 250 artikelen en 100 praktische bijlagen in de Vraagbaak, zijn verdeeld over zes onderwerpen: bestuur en beleid, vrijwilligers en personeel, barexploitatie, programma en PR, gebouw en materiaal en tevredenheid en resultaten.