Hét compliment van Drenthe

Een groot aantal vrijwilligers in Drenthe zet zich belangeloos in voor anderen: in wijken en buurten, op school, bij sportverenigingen, in de zorg en bij evenementen. Om haar waardering uit te spreken reikt de provincie Drenthe ‘Hét compliment van Drenthe’ uit op de Dag van de vrijwilliger op 7 december.

Gedeputeerde Hans Kuipers: “Ik ben trots op alle vrijwilligers die Drenthe in de benen houden! Zo’n 40 procent van onze inwoners, zet zich belangeloos in voor anderen. Dat is onbetaalbaar en zonder vrijwilligers zou de wereld er heel anders uitzien. Samen zorgen we voor een levendig en sociaal Drenthe.”

Wat is Hét compliment van Drenthe?

Met ‘Hét compliment van Drenthe’ wil de Provincie Drenthe vrijwilligers in het zonnetje zetten en hen een kans geven om wat extra’s te doen met een geldbedrag van 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe. In deze editie is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’ in welke vorm dan ook. Dit thema komt uit de Sociale Agenda Drenthe. Elk jaar komt een ander thema uit deze Agenda aan bod.

Kijk voor meer informatie over de spelregels en het aanmelden van een initiatief of organisatie op www.provincie.drenthe.nl/compliment