Hét Compliment van Drenthe

Elke vrijwilligersgroep, ongeacht hun omvang, maakt kans op Hét Compliment van Drenthe als erkenning voor hun waardevolle bijdrage aan een beter en socialer Drenthe. Met Hét Compliment van Drenthe waardeert de provincie de inzet van vrijwilligers en biedt hen de mogelijkheid om met een prijs van € 3.000 hun vereniging, club, initiatief of organisatie in Drenthe te ondersteunen.

Dit eerbetoon is bedoeld voor vrijwilligersgroepen die op een bijzondere en succesvolle manier samenwerken. Vorig jaar ging de prijs naar Stichting Dierenweide Stroomdal, die zich inzet om iedereen welkom te heten en te laten deelnemen. Dagelijks werken zij samen om voor de dieren en planten te zorgen.

Dit jaar staat het thema ‘gelijke kansen’ centraal. Gelijke kansen betekent dat iedereen de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen en deel te nemen aan de samenleving, zowel op sociaal als economisch gebied. Gedeputeerde Yvonne Turenhout benadrukt: “Het maakt niet uit waar je vandaan komt, iedereen verdient gelijke kansen voor de toekomst. Ik ben erg trots op de vele vrijwilligers in Drenthe die ervoor zorgen dat inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Ze zijn van onschatbare waarde voor dorpen, wijken en buurten. Samen werken we aan een sociale en levendige provincie Drenthe.”

Inschrijving is mogelijk tot en met 30 september. Vervolgens zal een onafhankelijke jury vijf genomineerden selecteren, die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Op de Dag van de Vrijwilliger, die plaatsvindt op donderdag 7 december 2023, wordt de winnaar van Hét Compliment van Drenthe bekendgemaakt.

Voor meer informatie kun je terecht op Het compliment.