Gratis Energiemonitoring in het dorpshuis

Bent u benieuwd naar het energieverbruik in uw dorpshuis?

Met behulp van energiemonitoring wordt het mogelijk om detailinzicht te verkrijgen in het gas- en elektriciteitsgebruik van uw gebouw en de bijbehorende kosten. Door het uitlezen van de energiemeters wordt visueel inzichtelijk gemaakt wat er op uur (gasverbruik) en zelfs kwartierniveau (elektriciteit) gebeurt in uw gebouw. Hierdoor kunt u zien hoeveel energie het gebouw gebruikt overdag, ’s nachts en tijdens weekenden en vakanties.

Vaak geeft dit verrassende resultaten. Denk hierbij aan een verwarmingsinstallatie die verkeerd ingesteld is, waardoor er tijdens de vakanties door gestookt wordt. Of blijken zonnepanelen veel minder op te wekken dan gedacht door verkeerd aangesloten zonnepanelen. Ook is het mogelijk het huidige verbruik te vergelijken met een streefverbruik of het energieverbruik van vorig jaar. Kijk hier voor meer informatie en enkele verrassende voorbeelden.

Aanmelden

Energiemonitoring in uw dorpshuis wordt uitgevoerd door (onafhankelijk) adviesbureau Syplon. Dit aanbod is gratis en wordt u aangeboden door Expeditie Energieneutraal Drenthe van de provincie Drenthe.